Ivan Bošnjak
Ivan BošnjakArtistic Director, Trombone, Low brass
Rođen je u 1981. godine u Osijeku. Svoje prve lekcije na trombonu započeo je s ocem u dobi od 11 godina, a zatim je nastavio glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku u klasi prof. Mihajla Bošnjaka, gdje je i maturirao 2000. godine. Tijekom tog
vremena osvojio je niz nagrada, među kojima je 1. nagrada na 38. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Rijeci svakako najvažnija. Nakon mature upisuje se na
Muzičku akademiju “Ino Mirković” u Lovranu, gdje je studirao u klasi Branimira Slokara i Uroša Polanca.
Tijekom studija osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom glazbenom natjecanju održanom u Alice bel Colle u Italiji, održao je solističke nastupe diljem Hrvatske, a pojavio se i kao solist s orkestrom Handels Akademie Salzburg (Austrija) u nekoliko navrata.

2003. godine, još za vrijeme studija, položio je audiciju za mjesto solo trombonista u Orkestru Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u 2005., sa izvrsnim uspjehom i titulom magistra glazbe.

Ivan je osnivač i predsjednik Hrvatske udruge trombonista i tubista – Busina i pored pozicije orkestralnog glazbenika karijeru gradi i kao komorni glazbenik s kvintetima Simply Brass (do 2007.) i Busina Brass (od 2007.), s kojima je nastupao na recitalima u Japanu, Turskoj, Njemačkoj, Izraelu, Gruziji, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Hrvatskoj. 2017. je u Novom Sadu uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra izveo europsku premijeru djela E. Ewazena Shadowcatcher (verzija za kvintet i simfonijski orkestar).

Ivan je također bio i umjetnički ravnatelj Zagreb Brass Festivala – festivala glazbe za limene puhače – koji se održavao od 2009. do 2015. u Zagrebu. Bavio se i pedagoškim radom kao profesor Glazbene umjetnosti u Privatnoj gimnaziji Marul u Zagrebu. Bio je i u više navrata pozvan kao gost predavač na Međunarodnom ljetnom kampu za mlade glazbenike OrkesterkamP u Sloveniji. Kao gost profesor je predavao i na Sveučilištima u SAD-u (Texas State University, University of Memphis, West Michigan University, Grand Valley University), Japanu (Senzoku Gakuen College of Music, English Brass Academy in Japan), Velikoj Britaniji (English Brass Academy), Južnoj Koreji, Izraelu (Jerusalem Music Centre)….

Zaposlen kao solo trombonist Orkestra Opere HNK u Zagrebu i solist No Borders Orkestra koji okuplja najbolje glazbenike s područja bivše države.

Dopredsjednik je Udruge hrvatskih komornih i orkestralnih glazbenika – HUOKU, najveće udruge koja okuplja i brine se za status profesionalnih glazbenika u Hrvatskoj.

Umjetnički je ravnatelj Ljetne glazbene akademije u Vodicama.

Svira ekskluzivno na instrumentima njemačkog proizvođača Antoine Courtois, čiji i je i službeni predstavnik za područje JI Europe, te na usnicima Mercer&Barker čiji je također službeni predstavnik.

Željko Kertez
Željko KertezTuba / Eufonij / Artistic Co-director
Rođen je u Varaždinu. Srednju školu završio u Varaždinu u klasi prof. S. Rukljića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulelije. Dobitnik je nekoliko prvih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Još kao student položio je audiciju za mjesto tubista pri Orkestru Srednjoeurope inicijative (CEI Orchestra) i Orkestru mladih Mediterana. Od 2005. djeluje kao solo tubist orkestra Opere HNK u Zagrebu i dirigent Gradskog puhačkog orkestra u Kutini. U kolovozu 2010. godine je bio pozvan da bude predavač u Međunarodnoj ljetnoj školi Orkesterkamp u Portorožu u organizaciji Univerzitetnog Pihalnog Orkestra Ljubljana.

Za vrijeme studija i nakon se usavršavao kod eminentnih solista Mel Culbertsona, Jens Bjorn Larssen, Waltera Hilgersa, Ben Van Dijka i drugih. Nastupao je kao solist s Orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu, Orkestrom Oružanih snaga RH, a posebno se ističe nastup sa Orkestrom Tokai Sagami u Japana u ljetu 2013. godine.

Od 2014. djeluje i kao gost profesor na English Brass Academy u Velikoj Britaniji i Japanu. Dopredsjenik je Udruge hrvatskih trombonista i tubista.
Artist je za usnike Mercer&Barker kao i za Melton tube.

Néstor Álvarez
Néstor ÁlvarezFlute / Flauta
Néstor Álvarez

is a Venezuelan flutist residing in Germany. His studies include:
2019 – 2022 Master in Music-Flute, Hochschule für Musik Freiburg with Prof. Mario Caroli
2020 – 2021 Specialization Piccolo, Clamart Conservatory, Paris with Prof Pierre Dumail
2019 – 2020 Specialization Piccolo, Strasburg Conservatory with Prof. Sandrine Poncet
2017 – 2019 Bachelor in Music-flute, Musikhochschule Straßburg with Prof. Mario Caroli
2016 – 2017 Strasburg Conservatory, preparing Bachelor with Prof. Mario Caroli
2015 – 2016 Bachelor in Flute, 2 Semester “University UCLA” Lara-Venezuela

He is currently working in the Duisburger Filhamornie as 2 flute / piccolo, a position which he has held for the past 4 years. In his previous experience he has worked in several German orchestras such as Gürzenich Orchester Köln, Staatsorchester Braunschweig, Mannheimer Philharmoniker, Orchestre Symphonique Strasburg, and many others including all orchestral postitions from principal to third flute.

As a soloist, he has performed concerts with: Duisburger Barockkonzert (Alemania), Chamber Orchestra Colegio
República Francia (Equator), Lara Symphonie Orchestra , Youth Orchestra Franco Medina, Amadeus Chamber Orchestra, Venezuela.

Bogdan Bikicki
Bogdan BikickiKlarinet
Bogdan Bikicki rođen je 23.09.1992. godine u Novom Sadu. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu završio je u MŠ „Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi Đuro Petea. Sa velikim uspehom završava osnovne studije 2015. godine, a Master studije 2016. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikole Srdića.
2018. godine završio je Master studije na Univerzitetu Mozarteum Salzburg u Austriji, u klasi Prof. Wenzela Fuchsa, prvog klarinetista Berlinske Filhramonije, sa najvišom ocjenom.
Stekao je mnogobrojna priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, među kojima su najvažnija; prva nagrada u C kategoriji na natjecanju “Anton Eberst”- Novi Sad 2012. godine.
Prolazom i nastupom u drugoj etapi jednog od najvećih takmičenja za klarinet „Aeolus“ u Düsseldorfu (2014.godine), Bogdan Bikicki ostvario je zapažen rezultat.
Ulaskom i nastupom u polufinalu takmičenja „Praško proljeće“ u Pragu (2015. godine), ostvario je još jedan izuzetan međunarodni uspjeh.

Od rujna 2019. godine radi kao solo klarinetista Hrvatskog narodnog Kazališta u Zagrebu.
Kao solista i član brojnih komornih sastava i ansambla “Hora klarineta“ nastupao je u mnogim gradovima Srbije i inozemstvu, (Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Pula, Krško, Düsseldorf, Prag, Salzburg, Beč, Berlin, Ljubljana, Minhen, Gent, Celje, Linz, Dortmund, Zagreb, itd.)
Pohađao je mnoge seminare kod eminentnih profesora kao što su: Žolt Zsatmari, Bela Kovač, Nikola Srdić, Dario Zingales, Tadej Kenig, Milan Milojčić, Djuro Pete, Andreas Schablas, Pascal Moraques, Jonathan Cohler, Mate Bekavac…

Kao muzičar, Bogdan je član humanitarne organizacije “Live music now” iz Salzburga.
Redovno nastupa sa Simfonijskim orkestrom Mozarteum i Blaeser Philharmonie Mozarteum u Salzburgu, Philharmonie Salzburg ,Sinfonie Orchester Berlin, Wienerresidenceorchester Beč, festivalskim orkestrom “Gut Immling” u Immlingu, i tako imao priliku da sarađuje sa vrhunskim dirigentima kao što su Bruno Weil, Hansjörg Albrecht, Kai Rohrig, Stanley Dodds, Hansjörg Angerer, Elisabeth Fuchs…

Veljko Klenkovski
Veljko KlenkovskiKlarinet
Veljko Klenkovski je rođen 1975. godine u Pančevu. Završio je srednju muzičku školu Kornelije Stanković u Beogradu, nakon čega je nastavio svoje školovanje na konzervatorijumu Žorž Bize u Parizu. Na Nacionalnom konzervatorijumu u Parizu, diplomirao je sa najvišim ocenama. Dve godine kasnije magistrirao je napariskoj Ecole Normal, a 2008. godine magistrirao je i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Klenkovski je lauerat brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu od kojih su najznačajnije prve nagrade na međunarodnom takmičenju Leopold Belan u Parizu, međunarodnom takmičenju u Pikardiji, Saveznom takmičenju u Ljubljani, kao i prva specijalna nagrada na Međunarodnom takmičenju u Parizu i treća nagrada na Međunarodnom takmičenju muzičke omladine u Beogradu. Nastupao je kao solista sa Kraljevskim orkestrom iz Brisela, Filharmonijom nacija iz Nemačke, Beogradskom filharmonijom, Orkestrom RTS-a, Simfonijskim orkestrom iz Niša, beogradskim ansamblom Dušan Skovran, orkestrom Gudači svetog Đorđa, Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom, itd. Nastupao je i u mnogim kamernim ansamblima u zemlji i inostranstvu, pri čemu se izdvajaju gostovanja u Španiji, Rusiji, Kini, Nemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Grčkoj, Slovačkoj, Češkoj, Americi i Indiji.
Veljko Klenkovski je do 2002. godine nastupao kao prvi klarinetista orkestra Filharmonije nacija u Nemačkoj, kao i prvi klarinetista kamerne opere Madlenianum I orkestra RTS u Beogradu. Od 2002. godine je solo klarinetista Beogradske filharmonije I ujedno prvi klarinetista Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu od 2015.godine. Od 2011.godine član je ansambla Gradilište. Osnivač je i član Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije, kao i Beogradskog duvačkog trija. Nastupao je sa simfonijskim orkestrom Bruno Valter, kao i Kiparskim nacionalnim Orkestrom.
Klenkovski se aktivno bavi i pedagoškim radom. Držao je majstorske kurseve u Francuskoj, Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Član je žirija na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Oktobarske nagrade i nagrade za pedagoški rad. Doktorirao je 2015. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i dobitnik je nagrade Bruno Brun kao student koji je završio doktorske studije sa najboljim uspehom.
Od 2016. godine radi kao docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Veljko Klenkovski je Buffet Crampon i Vandoren Artist. Svria Buffet Crampon Legende instrumente.
Lovro Livajić
Lovro LivajićSaksofon
Saksofonist Lovro Livajić (1991.) osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u rodnom gradu Imotskom u Glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“. Preddiplomski studij saksofona završio je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi Gordana Tudora. Diplomski studij
završio je 2016. na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u klasi Dragana Sremca. Dobitnik je nekoliko županijskih, državnih i međunarodnih nagrada, od kojih se najviše ističu: 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu 2011., 2. nagrada na Međunarodnom natjecanju „Davorin Jenko“ u Beogradu 2015. te 3. nagrade na „Woodwind&Brass“ natjecanju u Varaždinu 2015. i 2016. godine. Osnivajući je član kvarteta saksofona „Quattro temperamenti“, mladog i perspektivnog ansambla koji na natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu 2015. osvaja 1. nagradu i titulu laureata natjecanja.
Djeluje kao pedagog, solist, komorni i orkestralni glazbenik. Zaposlen je kao nastavnik saksofona u glazbenim školama u Imotskom i Omišu. Njegovi učenici, solisti i komorni glazbenici, dobitnici su značajnih državnih i međunarodnih nagrada. U rujnu 2014. ostvario je debitantski nastup u orkestru Beogradske filharmonije. Bavi se suvremenom glazbom i improvizacijom, a kao član kvarteta „Quattro Temperamenti“ uspješno je praizveo nekoliko skladbi, od kojih su neke pisane upravo za ovaj sastav. Sudjelovao je u eksperimentalnom ansamblu tijekom Izloga suvremenog zvuka 2015., renomiranog međunarodnog festivala suvremene glazbe u Zagrebu. U srpnju 2016. sudjeluje u produkciji predstave„Shakespeare
ljetne noći – Varijacije“ u sklopu sezone Kazališta Ulysses na Brijunima, u režiji Lenke Udovički, dok je glazbu skladao Nigel Osborne. Predstava je izvođena od 2016. do 2019. godine. U suradnji sa srpskim saksofonistom Srđanom Paunovićem održao je 2018. Sax kamp;, intenzivni petodnevni tečaj saksofona u Vršcu.
Polaznik je brojnih seminara kod renomiranih pedagoga i izvođača, kao što su Papandopulo kvartet, Lars Mlekusch, Matjaž Drevenšek, Philippe Geiss, Nicolas Prost, Jean-Denis Michat, Claude Delangle, Arno Bornkamp i drugi.
Nikola Ćirić
Nikola ĆirićRog
Nikola Ćirić rođen je 1992. u Nišu (Srbija). Završio je osnovnu i srednju muzičku školu u svom rodnom gradu, a osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nenada Vasića. Postdiplomske studije završio je na Visokoj školi za glazbu Mozarteum u Salzburgu u klasi prof. Radovana Vlatkovića.

Nastupao je kao solist sa Beogradskom filharmonijom, Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, Niškim simfonijskim orkestrom. Surađivao sa Festivalskim omladinskim orkestrom u Bayreuthu, Univerzitetskim orkestrom Mozarteum, orkestrom festivala Enkuentro u Španjolskoj i mnogim drugim orkestrima u Srbiji i inozemstvu.

Kao orkestarski glazbenik nastupao je sa eminentnim umjetnicima među kojima su Zubin Mehta, Krištof Penderecki, Emanuel Paji, Stephan Dohr, Steven Iserlis, Martin Frost, dok je kao komorni glazbenik surađivao sa vrsnim umjetnicima kao što su Radovan Vlatković, Matijas Rac, Pascal Morages, Hansjerg Šelenberger.

Nikola je bio predavač na festivalu Verbier u Švicarskoj, kao i na prvoj orkestarskoj akademiji Beogradske filharmonije, te Summer Music Academy Vodice. Dobitnik je nagrade Univerziteta u Novom Sadu za izuzetne rezultate u umetnosti 2015. kao i brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavao se kod izuzetnih pedagoga kao što su Luca Benucci, Andre Kasale, Boštjan Lipovšek, Mihael Helcel.

Stalni je honorarni suradnik orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Nalazi se na poziciji solo hornista orkestra Beogradske filharmonije.

Nenad Marković
Nenad MarkovićTruba
Nenad Marković rođen je u Novom Sadu, gdje je završio nižu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Dubravka Markovića. Diplomirao je 2007. godine u klasi prof. Reinhold Friedrich (truba) i prof. dr.sc. Edvarda Tarra (barokna truba) na Državnoj akademiji u Karlsruheu (Njemačka), a 2009. godine magistrirao je na Akademiji Hans Eisler u Berlinu (Njemačka) u klasi prof. William Forman. Tijekom dodiplomskog studija proveo je jednu godinu (2004./05.) na usavršavanju u Frankfurtu kao stipendist Internacionalne orkestarske akademije Ensemble Modern. Uz redovni studij, usavršavao se u području izvedbene prakse u suvremenoj glazbi kod profesora Gérarda Buqueta u Parizu i Michaela Svobode u Stuttgartu.

Kao solist i član raznih ansambala i orkestara surađuje s nekima od najznačajnijih dirigenata i skladatelja današnjice kao što su: Claudio Abbado, Pierre Boulez, Peter Etvos, Mauricio Kagel, Helmut Lachenmann, Beat Fuhrer i drugi. Specijalizirao se za glazbu 20. i 21. stoljeća, praizveo je više od 150 djela, uključujući veliki broj solo skladbi napisanih posebno za njega. Suosnivač je međunarodne grupe za novu glazbu Laboratorium (okupljene pod vodstvom Pierrea Bouleza na ljetnoj akademiji Festivala u Luzernu) koja okuplja devetnaest vrhunskih izvođača s pet kontinenata; stalni je član ansambla Phoenix u Baselu (Švicarska) i ansambla Studio 6 u Beogradu, čiji je umjetnički voditelj bio u razdoblju od 2012. do 2018. godine. Redovito surađuje s drugim istaknutim ansamblima suvremene glazbe kao što su Klangforum (Beč), Atellas Symphony (Kopenhagen), Elision (Melbourne) i Ensemble Modern (Frankfurt). U nekoliko sezona sudjeluje i u radu Festivalskog orkestra u Luzernu, pod ravnanjem Claudija Abada. Nosilac je najviših priznanja na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, držao je seminare i majstorske tečajeve u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Kini, Nepalu, Japanu i SAD-u.

Marijan Lincmajer
Marijan LincmajerUdaraljke
Marijan Lincmajer rođen je 1985. godine. Srednju glazbenu školu završio je u Bjelovaru, diplomirao je 2008. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika, a 2009. godine završio je Umjetničko usavršavanje komorne glazbe također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
S udaraljkaškim ansamblom biNgbang broji mnoge nastupe diljem svijeta (festivali udaraljki u Valenciji, Lyonu, Parisu, Stockholmu, Taipeiu i Pekingu). Na državnim natjecanjima u Hrvatskoj osvojio je više prvih nagrada.
Marijan Lincamjer istaknuo se i u pedagoškom radu kako s brojnim individualnim nagradama s učenicima, tako i s udaraljkaškim ansamblom Bum Bam za kojeg je napisao brojne skladbe i obrade i osvojio visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Niz
godina djelovao je kao timpanist HNK u Rijeci, a trenutno je zaposlen u
Umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana u Labinu kao profesor udaraljki.